Nieuwe datum:
zondag 12 mei 2019

Zingende Beelden 2014

Op 13 juli is het eerste lustrum van Zingende Beelden op magische wijze gevierd met een dansvoorstelling van Meta Rooding. Ruim 450 bezoekers genoten van het park, de muziek, de dansers en de wisselwerking met de monumentale kunstwerken. We hebben erg mooie complimenten gekregen, zowel persoonlijk na afloop bij Anonieme Monumenten als op social media.

Op deze website en op onze Picasasite vind je de foto's. Geniet dus vooral nog even na, dat doen wij ook!

Artistiek leider/choreografe Meta Rooding, regisseur Pim Kouwenberg, dansers, acteurs, fondsen, sponsoren, medewerkers, vrijwilligers en vooral ...ons fantastische publiek: BEDANKT!

Team Cultuur19

foto's met dank aan Remco Tjallinks en Wim Zondervan (cookies accepteren)

Dansers: Kim Leeuw, Katelijn Lindeijer, Lisa Ball, Suzanne
Zeegers

Dansers (amateurs): Berbora Stelwagen, Eline van Scherpenzeel, Inge
Trijssenaar-Buhre, Iek van Wees, Jessica Vosmeer

Acteurs: Bart van den Bergh, Bas van Dam

 

Zingende Beelden

In 2009 plaatste meerjarig kunstenplan Beyond Leidsche Rijn bij wijze van afscheidscadeau zeven monumentale beelden in het Maximapark. Zeven imposante kunstwerken van (inter)nationaal befaamde kunstenaars, die het hele jaar door te bezichtigen zijn. Met het evenement Zingende Beelden zet Cultuur19 deze beelden ieder jaar op een bijzondere en theatrale manier in de schijnwerpers.

“Zingende Beelden 2014 is een magische expeditie in een onbekende wereld van dans en theater, die het park op een ceremoniële manier tot leven laat komen. Twee bijzondere figuren maken je deelgenoot van hun reis, die voert langs diverse theatrale gebeurtenissen in het park.”


Choreografie en artistiek leiding is in handen van danseres Meta Rooding (1988). Rooding studeerde in 2009 af aan de Fontys dansacademie in de richting modern/theaterdans. Na haar afstuderen als moden danser werkte ze als freelancer bij verschillende projecten, onder meer bij choreograaf Aline Barbou en het Levendtheater. Voor het ontwikkelen van de voorstelling verbleef Rooding enige tijd in Nomads in Residence, het woon-/werkatelier van Cultuur19. De voorstelling is een samenspel van professionele dansers, acteurs en amateurdansers.


Lustrum
Zingende Beelden vond in 2014 voor de vijfde keer plaats. Het lustrum werd gevierd met een reeks huiskamertheatervoorstellingen Mijn Leidsche Rijn (tot en met 5 juli), gemaakt door theatergezelschap ArtOloco. 

(Fotografie door Maarten van Enkhuizen, de ruimte ontwerpers)