Nieuwe datum:
zondag 12 mei 2019

Zingende Beelden 2013: MidzomerDagdroom

Zingende Beelden vond in 2013 op 22 juni plaats na de kortste nacht van het jaar: de midzomernacht. Deze Midzomernacht is van oudsher omgeven door mysterie, dromen en rituelen.

Zingende Beelden MidzomerDagdroom was een theatrale wandelroute, die het publiek meenam op reis door een droomwereld. Dans en spel gingen hand in hand, daagden elkaar uit en gaven sprankelende inkijkjes in een wereld vol kleine dromen en grote wensen.

Artistiek leidster Ragnhild van den Reek en choreografe Kristel van der Heijden hebben  zich voor het maken van de voorstelling ondergedompeld in de wereld van goden en mensen van de Midzomernachtdroom. Ze lieten zich daarbij inspireren door de beelden in het Máximapark. Aan de voorstelling werkten vierentwintig dansers en acteurs in de leeftijd van 10 tot 60 jaar mee.

In de avond werd aangesloten bij het programma van Leidsche Rijn Connectie, de vereniging van culturele organisaties uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, die zich sterk maken voor een bloeiend cultuurklimaat in de wijken 9 en 10.

Een programma van Cultuur19, met dank aan Gemeente Utrecht, Vrede van Utrecht, VSB Fonds en Jos Scholman.

Vrede van Utrecht Wijkenweekend: Vrede in de buurt
Dit evenement maakte onderdeel uit van Vrede in de buurt. Overal in Utrecht bruist het tijdens ‘Vrede in de buurt’ in het midzomerweekend. In straten en op pleinen, in parken en op bruggen vinden concerten, festivals, voorstellingen en tentoonstellingen plaats om de Vrede van Utrecht te vieren met alle inwoners van de stad. Van Lunetten tot Overvecht, van Leidsche Rijn tot in de binnenstad.

Tekst en regie: Ragnhild van den Reek
Choreografie: Kistel van der Heijden
Vormgeving: Eveline Didderen, Machteld de Jong
Dans/spel: Esmee van den Bosch, Gerçon Brahm, Linnea Degens, Tjitske Deinum, Kim van Dijk, Berend van Eerde, Julia de Goey, Isa Gommers, Jason Gwen, Cristel Hakvoort, Aart van Harten, Maartje van Klink, Yvenka Lamsma, Kim Leewes, Julia Mitomi, Karlijn Smit, Natasja Sutorius, Peter Swart, Elvira Truijens, Donja Verlaan, Jessica Vosmeer, Isa Vriese, Dieke van Wijk, Maud Woltman en Jessie van Zutphen.

Met dank aan: Emma Ruts van Dance Avenue, Gracia Caffé van Danza Studios Redondo.
 

Video Zingende Beelden 2013

cookies accepteren

Meer over eerdere edities van Zingende Beelden is te vinden in het Archief.

Máximapark

Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in het grootste stadspark van Utrecht. In 2009 plaatste meerjarig kunstenprogramma Beyond Leidsche Rijn bij wijze van afscheid zeven beelden in het Máximapark. Zeven kunstwerken van vermaarde (inter)nationale makers, die het hele jaar door te bezichtigen zijn. Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de imposante kunstwerken in het Máximapark op een bijzondere muzikale of theatrale wijze onder de aandacht bij jong en oud.

Meer informatie over het park: www.maximapark.nu.
Meer informatie over organisator Cultuur19: www.cultuur19.nl