Nieuwe datum:
zondag 12 mei 2019

Zingende Beelden: een andere wereld in geluid

Op zaterdag 23 juni vond een nieuwe editie van Zingende Beelden plaats. Het thema was 'een andere wereld in geluid'.

Kinderen vanaf 6 jaar wandelden of fietsten samen met hun ouders door het park en volgden bij elk beeld een leuke workshop (beeld, theater en muziek/klank). Bij de Wood Chapel werd ijverig gezocht naar het teken van de Wodo, de woudgeest. Bij Het Gat van Serton visten de kinderen naar de verhalen, die op de bodem lagen. Hieronder zijn de foto's te bekijken. Op 23 september vindtin het Máximapark de volgende editie plaats van Zingende Beelden.

Kunstenaars, bezoekers en vrijwilligers: heel erg bedankt!

De foto's

(cookies accepteren)

Zingende Beelden

Programma 23 juni 2012
13.00-17.00 uur

Observatorium, Lucas Lenglet

Informatiestand Zingende Beelden. Routekaart hier verkrijgbaar!

Anonieme Monumenten, Daniel Roth:

Workshop 'Spoortocht' Ga in de omgeving op zoek naar sporen van vroeger. Beeldend kunstenares Maartje Mars helpt je jouw vondst te vangen in een Toekomstbel. Alle Toekomstbellen vormen aan het einde van de middag een groot web.

Zonder titel, Rob Voermans

Workshop 'Niet van deze wereld' Geluidskunstenaar Robert Deters weet het zeker: het kunstwerk van Rob Voerman moet wel een zender zijn die geluid opvangt en de ruimte inzendt. Welk geluid ga jij maken en verzenden?

Rituele Depositie, Mathilde ter Heijne

Workshop 'De Verleden Tuin' door Maaike Kres. In de tuin op een bankje zit de oude Rocco. Rocco omringt zich met spulletjes waar hij de herkomst niet meer van weet. Kleur Rocco's geheugen weer in door te bedenken waar ze vandaan kwamen, hoe ze voelden, roken en smaakten.

Zonder titel (Put van Serton), Zilvinas Landzbergas

Workshop 'Het Gat van Serton' In de Put van Serton leerden de kinderen van Vleuten vroeger zwemmen. De jongensverhalen van de jongens en de meisjesverhalen van de meisjes liggen nu op de bodem en zijn muziek geworden. Samen met muzikant/geluidskunstenaar Jan Schellink hengel je een bijzondere compositie bijeen.

Barricade, Fernado Sànches Castillo

Workshop 'Roezemoes' Naast De Barricade staat een tent. Een tent van oude lakens en lappen. Neelke Jacobs nodig je uit in de tent maar sssst…. want in de tent is het stil. Je hoort alleen de geluiden, het geroezemoes, van buiten. Binnenin de stilte maak je met ecoline een schildering. Maar is je schildering wel echt zo stil?

Wood Chapel, William Speakman

Workshop 'De Wodo's van de Woudkapel' Saskia van Gelderen vertelt het verhaal van de Wodo, de woudgeest die vroeger werd vereerd. Kijk eens goed om je heen en vind de tekens van de Wodo om je heen. Maak en versier je eigen Wodo om mee naar huis te nemen.