Nieuwe datum:
zondag 12 mei 2019

Zingende Beelden 2011

Een wandel- en fietsroute leidde het publiek langs de zeven beelden in het park. Bij elk beeld werden bezoekers ontvangen door een kunstenaar en uitgenodigd mee te doen aan een creatieve workshop. Bij elk beeld was iets leuks te doen of te maken. Aan het eind wachtte de jonge bezoekers een leuke verrassing bij het Theepaviljoen!

 

1. Observatorium, Lucas Lenglet

Beeldend kunstenaar Cis Bakker ziet in het beeld een plek waar je na kunt denken over het landschap, het uitzicht, de horizon, je toekomst, de skyline, je innerlijk landschap, takken, uitsteeksels, bladen, knoppen, grond, plek, hier-en-nu, je eigen google-earth plekje, draaiing, route en een dubbele bodem. Misschien vergeet ze iets. Kom zelf maar kijken en observeren, dan mag je jouw idee goot opschrijven en vervlechten met het beeld.

2. Zonder titel, Rob Voerman

Danseres Jeanine Versluis ziet in het hoge brokkelige beeld een podium en ook een decors dat tegelijk lijkt te groeien en in te storten. En kun je erop dansen? Ja dat kan! Kom maar meedoen.

3. Anonieme Monumenten, Daniel Roth

Voor beeldend kunstenares Ilse Kauffman is het duidelijk dat er onder de grond bij de monumenten bijna net zoveel gebeurt als erboven. Wat leeft daar en hoe is alles met elkaar verbonden? Je mag tekenen op mooie witte bordjes en de ondergrondse wereld naar boven halen.

4. Rituele Depositie, Mathilde ter Heijne

Beeldend kunstenaar Svetlana Prigoditch wordt droevig en blij tegelijk van het beeld met de begraven bronzen voorwerpen met herinneringen eraan vast. Je mag met haar je dierbare herinnering vangen in een bijzonder stukje klei.

Bijdragen wijkbewoners
Voor dit kunstwerk hebben diverse wijkbewoners een persoonlijk object laten verbronzen. U vindt de objecten in de ondergrondse zichtkasten. Beluister de interviews met de wijkbewoners waarin zij vertellen waarom ze juist deze objecten hebben gekozen voor dit kunstwerk.

5. Zonder titel, Zilvinas Landzbergas

Mediakunstenaar Quinten Smith zag midden in het gladde en spiegelende water van het bassin een klein, geheimzinnig voorwerp. Als je dat tot leven laat komen, kunnen er vreemde waterwezens tevoorschijn komen. Wat laat jij uit het water kruipen? Blijft het drijven of zinkt het naar de bodem?

6. Barricade, Fernado Sànches Castillo

Theatermaker Willem van den Andel wil spelen met wat jij denkt dat er op deze bijzondere plek is gebeurd. Een Citroën 2CV, een Fiat 500, een Vespa scooter, autobanden, stenen, vlaggen en stukken hout liggen er midden op de weg…

7. Woodchapel, William Speakman

Muzikant en schilder Michiel Deymann vindt het mooi dat de ‘houtkapel’ ook echt gebruikt wordt voor het drogen van hout. Hij wil op de resten van dat hout weer bomen gaan schilderen. Kom dus kijken en maak je eigen icoon van een boom.

Video

Andere filmpjes zijn te zien op onze Qik-pagina!