Tot volgend jaar!
zondag 12 mei 2019

Dit was Zingende Beelden 2018!

Het zit erop!

Zingende Beelden 2018 ligt weer achter ons. Met dit evenement brengt Cultuur19 de monumentale kunstwerken in het park op een bijzondere manier onder de aandacht bij een breed publiek. Bij zes kunstwerken waren dansvoorstellingen te zien, uitgevoerd door beginnende makers van ISK Ithaka Utrecht (o.l.v. De Dansers) en Amadeus Lyceum (o.l.v. Kristel van der Heijden en Jurgen van Harskamp) en professionele gezelschappen, MAN||CO, Youri and Marie en Minke Elisa Brands/DC 1II High met muziek van Muziek in De Meern. Zingende Beelden sloot aan bij de viering van Leidsche Rijn is 20.

Cultuur19 bedankt alle gezelschappen, die zo hard hebben gewerkt op hun voorstellingen, zowel de professionals als de vele jonge, beginnende dansers van het Amadeus Lyceum en Ithaka ISK Utrecht. Het resultaat was adembenemend!

Dank ook aan het Utrechts Ondernemersfonds, Gemeente Utrecht, Amadeus Lyceum, sponsor AH Vleuterweide, Leidsche Rijn is 20 voor hun financiële ondersteuning en dank aan Máximapark voor locatie en promotie.

Speciale dank aan onze fantastische vrijwilligers, die Zingende Beelden mogelijk maken. Zonder hen kan het evenement niet bestaan.

Dank tot slot aan onze bezoekers, de vele nieuwe en bekende gezichten. Mocht je foto's hebben gemaakt en delen op sociale media, tag ons met @Cultuur19. We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen. We zien jullie graag volgend jaar weer terug, want dan organiseert Cultuur19 Zingende Beelden voor de 10e keer!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Cultuur19

Foto's

Foto's Frouke Ringenoldus. Geen beeld? Ga hier naar de Flickr pagina.

Máximapark

Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in het grootste stadspark van Utrecht. In 2009 plaatste meerjarig kunstenprogramma Beyond Leidsche Rijn bij wijze van afscheid zeven beelden in het Máximapark. Zeven kunstwerken van vermaarde (inter)nationale makers, die het hele jaar door te bezichtigen zijn. Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de imposante kunstwerken in het Máximapark twee keer in het jaar op een bijzondere muzikale of theatrale wijze onder de aandacht bij jong en oud.

Meer informatie over het park: www.maximapark.nu.
Meer informatie over organisator Cultuur19: www.cultuur19.nl