Zondag 4 juni 2017
Máximapark

Zingende Beelden 2017: Hoe het sprookje begon

Er was eens... een koningin zo boos als ze zwart was. Een vrouw zo bitter als de puurste chocolade en zo onaardig als het vroegste ochtendhumeur.

Cultuur19 organiseert een nieuwe editie van deze bijzondere dansvoorstelling in het Máximapark.

In 2009 plaatste meerjarig kunstprogramma Beyond Utrecht zeven beelden in het Máximapark. Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 ze op een bijzondere manier onder de aandacht. Na de succesvolle editie in 2015 heeft Cultuur19 opnieuw Minke Elisa Brands benaderd voor de artistiek leiding.

Brands is choreografe, danseres en oprichter van dansschool Dans Atelier 42. Afgestudeerd als danseres aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg werkte zij 10 jaar lang als danseres bij o.a. het Nationaal Ballet in Amsterdam en de Rotterdamse Dansgroep.

De verregaande samenwerking tussen lokale amateurkunstenaars en professionals die Brands en Cultuur19 tot stand brachten wordt voortgezet, aangevuld met de Utrechtse Dans Academie en het Harmonie Orkest Vleuten.

Choreografie: Minke Elisa Brands
Kostuums: Pauline Bergman
Muziek: Maurits Overdulve en Jurgen van Harskamp, Amadeus Lyceum en Harmonieorkest Vleuten
Tekst:  Eva Schuurman
DC 1 II High: dans en spel

Met:

Moeder: Anastasia Kostner
Houthakker: Thami Joe Fischer
Boze Koningin 1: Fancy Arensman
Boze Koningin 2: Anneroos Rijsdijk
Boze Koningin 3: Floor Leene
Boze Koningin 4: Eirini Kreza
Boze Koningin 5: Izaira Kersten
Kapitein Haak: Gabor Finta
Gekke Hoedenmaker: Sonja Augart
Stem Gekke Hoedenmaker: Greg Nottrot
Krekel: Rowan van den Boomen
Dans Atelier 42: Kidsgroep (8-10 jaar), Tieners (11 – 14 jaar), Boysclass
MBO Utrechtse Dansacademie: Selectiegroep

Met dank aan:

Alle zangers, musici, ouders en vrijwilligers, Wendy Pfeiffer, Femke Brands, MBO Utrechtse Dansacademie: Jef van Niel, Amadeus Lyceum: Niels de Koe, Johan Hahn, Charlie Feld, Cultuur19, Dans Atelier 42 en Gemeente Utrecht.

Zingende Beelden 2015

Video niet zichtbaar? Accepteer cookies onderaan de pagina.

Wat is Zingende Beelden?

Zeven imposante beelden van (inter)nationaal vermaarde makers sieren het Máximapark. Elk jaar brengt Cultuur19 ze op een bijzondere manier onder de aandacht.

Zingende Beelden is een theatrale wandeling door het park, langs verstilde plekken met wuivend riet, langs het frisse water van de Lelievijver, de prachtige Vlindertuin en het indrukwekkende Observatorium.

Na de bijzondere en zeer succesvolle editie Zingende Beelden: Er was eens in 2015, nodigt organisator Cultuur19 opnieuw danseres, choreografe en wijkbewoonster Minke Elisa Brands uit om de artistiek leiding op zich te nemen.

Máximapark

Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in het grootste stadspark van Utrecht. In 2009 plaatste meerjarig kunstenprogramma Beyond Leidsche Rijn bij wijze van afscheid zeven beelden in het Máximapark. Zeven kunstwerken van vermaarde (inter)nationale makers, die het hele jaar door te bezichtigen zijn. Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de imposante kunstwerken in het Máximapark twee keer in het jaar op een bijzondere muzikale of theatrale wijze onder de aandacht bij jong en oud.

Meer informatie over het park: www.maximapark.nu.
Meer informatie over organisator Cultuur19: www.cultuur19.nl