Zondag 4 juni 2017
Máximapark

Zingende Beelden verschoven naar 2017

Zingende Beelden vindt dit jaar plaats op zondag 4 juni.

Wat is Zingende Beelden?

Zeven imposante beelden van (inter)nationaal vermaarde makers sieren het Máximapark. Elk jaar brengt Cultuur19 ze op een bijzondere manier onder de aandacht.

Zingende Beelden is een theatrale wandeling door het park, langs verstilde plekken met wuivend riet, langs het frisse water van de Lelievijver, de prachtige Vlindertuin en het indrukwekkende Observatorium.

Na de bijzondere en zeer succesvolle editie Zingende Beelden: Er was eens in 2015, nodigt organisator Cultuur19 opnieuw danseres, choreografe en wijkbewoonster Minke Elisa Brands uit om de artistiek leiding op zich te nemen.

 

Zingende Beelden 2015

Zingende Beelden Geocacheroute

Cultuur19 heeft een speciale geocacheroute uitgestippeld in het Máximapark. Geocaching is een wandeling met behulp van een GPS-apparaat, die leidt naar de plek van een 'schat'. De route leidt je op een speelse en spannende manier door het park. De route kan te voet of per fiets worden afgelegd. Je hebt een GPS-apparaat nodig of je kunt hiervoor een app downloaden op je mobiel (zoek op geocaching).

De route en meer informatie is te vinden op www.geocaching.com.

Máximapark

Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in het grootste stadspark van Utrecht. In 2009 plaatste meerjarig kunstenprogramma Beyond Leidsche Rijn bij wijze van afscheid zeven beelden in het Máximapark. Zeven kunstwerken van vermaarde (inter)nationale makers, die het hele jaar door te bezichtigen zijn. Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de imposante kunstwerken in het Máximapark twee keer in het jaar op een bijzondere muzikale of theatrale wijze onder de aandacht bij jong en oud.

Meer informatie over het park: www.maximapark.nu.
Meer informatie over organisator Cultuur19: www.cultuur19.nl