27 mei 2018
Máximapark

Zingende Beelden 2018: zondag 27 mei

Cultuur19 organiseert in 2018 opnieuw een editie van Zingende Beelden in het Máximapark, een unieke theatrale wandeling door het jongste park van Utrecht.

Voor deze editie van Zingende Beelden nodigde Cultuur19 zes uiteenlopende dans- en muziekgezelschappen uit, waaronder MAN||CO uit Amsterdam. In de afgelopen weken maakten zij kennis met het Máximapark. Met de beelden en hun verhalen als inspiratie maakte MAN||CO de voorstelling There’s A Hole In My Bucket, Dear Liza.

Youri and Marie dansen de voorstelling Morning, Mourning (winnaar Cafetheaterfestival 2018). Anastasia Kostner en Thami Joe Fischer kennen we nog als de twee prachtige dansers uit Zingende Beelden 2015 (Rapunzel en de Reus) en 2017 (Hoog in de Boom). Dit jaar dansen zij de moderne choreografie 'Belle & Bauke’ van Minke Elisa Brands op muziek van Strauss ‘Geschichten aus dem Wienerwald’ gespeeld door Muziek in De Meern.   

Professionals en beginnende dansers ontmoetten elkaar in bijzondere maakprocessen en samenwerkingen, zoals de Ithaka ISK Utrecht (Internationele Schakelklas) met De Dansers en leerlingen van het Amadeus Lyceum met Kristel van der Heijden en Jurgen van Harskamp. Al deze ontmoetingen resulteerden in zes unieke voorstellingen, die het publiek al wandelend beleeft.

(Her)ontdek het park, bekijk het met andere ogen en mis het niet!

Leidsche Rijn is 20

Zingende Beelden sluit thematisch aan bij de viering van Leidsche Rijn is 20 en nodigt De Dansers en de leerlingen van de Internationale Schakelklas uit om samen een dansscène te maken. Bij ISK staat de ontwikkeling van taal centraal. De klas kan bestaan uit kinderen, die door wonen in het buitenland of een migratieachtergrond de taal niet goed machtig zijn. De taal van dans is universeel en kan verschillende werelden verenigen.

Zet jezelf op aanwezig in het Facebook event om de updates te volgen en mis het niet!
 

Aftermovie

Video: Charlie Feld

Máximapark

Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in het grootste stadspark van Utrecht. In 2009 plaatste meerjarig kunstenprogramma Beyond Leidsche Rijn bij wijze van afscheid zeven beelden in het Máximapark. Zeven kunstwerken van vermaarde (inter)nationale makers, die het hele jaar door te bezichtigen zijn. Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de imposante kunstwerken in het Máximapark twee keer in het jaar op een bijzondere muzikale of theatrale wijze onder de aandacht bij jong en oud.

Meer informatie over het park: www.maximapark.nu.
Meer informatie over organisator Cultuur19: www.cultuur19.nl