Tot volgend jaar!

Dit was Zingende Beelden 2017

Video: Charlie Feld

Cultuur19 organiseerde op zondag 4 juni Zingende Beelden: Hoe het Sprookje begon. Artistiek leiding was in handen van Minke Elisa Brands. De Boze Koningin ging het gevecht aan met zichzelf in het Máximapark. Het publiek volgde de dansers door het park langs onder meer Rituele Depositie en Anonieme Monumenten. Na vier goedgevulde voorstellingen onder een prachtig blauwe lucht vertrok ze weer met haar Wolven. Ondanks al haar slechtheid liet ze ons achter met een klein sprankje hoop: dat iedereen de goedheid in zichzelf meedraagt. Je hoeft er alleen maar naar te luisteren. Cultuur19 dankt publiek, vrijwilligers, alle beginnende makers en professionals, samenwerkingspartners en fondsen voor hun bijdrage aan Zingende Beelden.

Nog even nagenieten? Bekijk hier de foto's!

(foto's Johan G Hahn)

 

Zingende Beelden 2017: Hoe het sprookje begon

Er was eens... een koningin zo boos als ze zwart was. Een vrouw zo bitter als de puurste chocolade en zo onaardig als het vroegste ochtendhumeur.

Cultuur19 organiseert een nieuwe editie van deze bijzondere dansvoorstelling in het Máximapark.

In 2009 plaatste meerjarig kunstprogramma Beyond Utrecht zeven beelden in het Máximapark. Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 ze op een bijzondere manier onder de aandacht. Na de succesvolle editie in 2015 heeft Cultuur19 opnieuw Minke Elisa Brands benaderd voor de artistiek leiding.

Brands is choreografe, danseres en oprichter van dansschool Dans Atelier 42. Afgestudeerd als danseres aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg werkte zij 10 jaar lang als danseres bij o.a. het Nationaal Ballet in Amsterdam en de Rotterdamse Dansgroep.

De verregaande samenwerking tussen lokale amateurkunstenaars en professionals die Brands en Cultuur19 tot stand brachten wordt voortgezet, aangevuld met de Utrechtse Dans Academie en het Harmonie Orkest Vleuten.

Choreografie: Minke Elisa Brands
Kostuums: Pauline Bergman
Muziek: Maurits Overdulve en Jurgen van Harskamp, Amadeus Lyceum en Harmonieorkest Vleuten
Tekst:  Eva Schuurman
DC 1 II High: dans en spel

Met:

Moeder: Anastasia Kostner
Houthakker: Thami Joe Fischer
Boze Koningin 1: Fancy Arensman
Boze Koningin 2: Anneroos Rijsdijk
Boze Koningin 3: Floor Leene
Boze Koningin 4: Eirini Kreza
Boze Koningin 5: Izaira Kersten
Kapitein Haak: Gabor Finta
Gekke Hoedenmaker: Sonja Augart
Stem Gekke Hoedenmaker: Greg Nottrot
Krekel: Rowan van den Boomen
Dans Atelier 42: Kidsgroep (8-10 jaar), Tieners (11 – 14 jaar), Boysclass
MBO Utrechtse Dansacademie: Selectiegroep

Met dank aan:

Alle zangers, musici, ouders en vrijwilligers, Wendy Pfeiffer, Femke Brands, MBO Utrechtse Dansacademie: Jef van Niel, Amadeus Lyceum: Niels de Koe, Johan Hahn, Charlie Feld, Cultuur19, Dans Atelier 42 en Gemeente Utrecht.

 

Máximapark

Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in het grootste stadspark van Utrecht. In 2009 plaatste meerjarig kunstenprogramma Beyond Leidsche Rijn bij wijze van afscheid zeven beelden in het Máximapark. Zeven kunstwerken van vermaarde (inter)nationale makers, die het hele jaar door te bezichtigen zijn. Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de imposante kunstwerken in het Máximapark twee keer in het jaar op een bijzondere muzikale of theatrale wijze onder de aandacht bij jong en oud.

Meer informatie over het park: www.maximapark.nu.
Meer informatie over organisator Cultuur19: www.cultuur19.nl