27 mei 2018
Máximapark

Zingende Beelden 2018: zondag 27 mei

Cultuur19 organiseert in 2018 opnieuw een editie van Zingende Beelden in het Máximapark. De theatrale wandeling door het jongste park van Utrecht vindt dit jaar plaats in samenwerking met meerdere muziek- en dansgezelschappen.

Professionals en beginnende lokale makers ontmoeten elkaar in een voorstelling, die het publiek al wandelend beleeft. De reis voert langs de mooiste plekken in het park, zoals Gat van Serton, Observatorium en Rituele Depositie.

Zet jezelf op aanwezig in het Facebook event om de updates te volgen en mis het niet!

Leeftijd: 8+
Aanvangstijden:
11.00 – 13.30 – 15.00 uur.
Verzamelen is op diverse momenten bij Observatorium (naast Anafora, Uilenboslaan 1, Vleuten), navigeer naar Parkeerterrein Máximpark (Utrechtseweg 4, Utrecht).
Entree: gift na afloop

Dit was Zingende Beelden 2017

Video: Charlie Feld

Cultuur19 organiseerde op zondag 4 juni Zingende Beelden: Hoe het Sprookje begon. Artistiek leiding was in handen van Minke Elisa Brands. De Boze Koningin ging het gevecht aan met zichzelf in het Máximapark. Het publiek volgde de dansers door het park langs onder meer Rituele Depositie en Anonieme Monumenten. Na vier goedgevulde voorstellingen onder een prachtig blauwe lucht vertrok ze weer met haar Wolven. Ondanks al haar slechtheid liet ze ons achter met een klein sprankje hoop: dat iedereen de goedheid in zichzelf meedraagt. Je hoeft er alleen maar naar te luisteren. Cultuur19 dankt publiek, vrijwilligers, alle beginnende makers en professionals, samenwerkingspartners en fondsen voor hun bijdrage aan Zingende Beelden.

Nog even nagenieten? Bekijk hier de foto's!

(foto's Johan G Hahn)

 

Máximapark

Het Máximapark is het natuurlijk middelpunt van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn. Natuur, cultuur, recreatie en sport komen samen in het grootste stadspark van Utrecht. In 2009 plaatste meerjarig kunstenprogramma Beyond Leidsche Rijn bij wijze van afscheid zeven beelden in het Máximapark. Zeven kunstwerken van vermaarde (inter)nationale makers, die het hele jaar door te bezichtigen zijn. Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de imposante kunstwerken in het Máximapark twee keer in het jaar op een bijzondere muzikale of theatrale wijze onder de aandacht bij jong en oud.

Meer informatie over het park: www.maximapark.nu.
Meer informatie over organisator Cultuur19: www.cultuur19.nl