Bereikbaarheid en wandelroutes

Zeven bijzondere beelden sieren het Máximapark en je kunt er het hele jaar door van genieten. Op de fiets of te voet. Trek er op uit met deze routebeschrijvingen.

Naar het park

Met de fiets vanuit Utrecht

Neem vanuit Utrecht centrum de Vleutenseweg richting de Hogeweidebrug (de gele brug bij de Douwe Egbertsfabriek). Na de brug blijf je het fietspad langs de Vleutensebaan rechtdoor volgen. Je passeert o.a. de stations Leidsche Rijn Centrum en Terwijde. Na 4 km (15 min) passeer je de Intratuin en maakt de weg een flauwe bocht naar links. Aan je linkerhand zie je nu het parkeerterrein van het park en het bedrijf VERDER. Sla linksaf de Utrechtseweg op en fiets langs dat parkeerterrein tot je aan je rechterhand de ingang van het park ziet (gemarkeerd door een grote houten uil). In de verte zie je Parkrestaurant en het Observatorium (ronde toren) liggen.

Met het openbaar vervoer vanaf Utrecht Centraal Station

Neem de trein of bus 28 richting Vleuterweide en stap uit bij Vleuterweide Centrum. Loop 200 meter terug in de rijrichting van de bus en sla linksaf de Utrechtse Heuvelrug in. Je loopt langs een fietspad met speeltuintjes en komt uit op de Europaweg. Steek de weg over. Aan je rechterhand zie je de ingang van het park. In de verte zie je Parkrestaurant en het Observatorium liggen.

Met de auto vanuit Utrecht

Vanaf de Vleutenseweg rij je richting Vleuten. Direct na de Hogeweidebrug (gele brug bij de Douwe Egbertsfabriek) houd je richting Het Zand aan. Volg de Vleutensebaan langs het spoor. Je passeert o.a. stations Leidsche Rijn Centrum en Utrecht Terwijde. Na 4 km loopt de weg iets omhoog en maakt hij een bocht naar links. Bij het kruispunt sla je linksaf (Utrechtseweg). Aan je linkerhand zie je nu het parkeerterrein van het park en het bedrijf VERDER. De ingang van het park is bij de houten uil aan de overkant van de Utrechtseweg.

Vanaf station Terwijde

Mindervaliden

Het Máximapark en de beelden zijn ook te bezichtigen als u mindervalide bent. Alle beelden liggen aan verharde paden en zijn in volle omvang goed te bekijken.

Houd u er rekening mee dat de bruggetjes in het park wel steil zijn. Een (ervaren) rolstoelduwer is aan te bevelen. Onderstaande route is gereden met een handgedreven rolstoel met duwer.

Sommige beelden staan in het gras. Wilt u ze van heel dichtbij bekijken en aanraken, dan is een rolstoelduwer noodzakelijk. Het beeld Rituele Depositie bestaat uit kokers waar u van bovenaf in moet kijken. Vanuit een rolstoel is dit misschien moeilijk. Een handspiegeltje of telefoon met selfie-camera kan dan handig zijn. Bij nat weer kan het gras drassig zijn.