Programma Zingende Beelden

Zeven dansfilms bij de kunstwerken in het Máximapark

30 mei – 30 juni 2021

foto Sjoerd Derine

In 2009 plaatste Beyond, destijds het masterplan voor kunst in Leidsche Rijn, zeven beelden van (inter)nationaal vermaarde makers in het Máximapark. Ieder jaar komen deze imposante kunstwerken tot leven tijdens Zingende Beelden, een ontdekkingstocht langs de mooiste plekken in het park. Cultuur19 nodigt professionele dansgezelschappen en beginnende dansers uit om voorstellingen te maken met de beelden als inspiratie en podium.

In 2021 komen de dansers en beelden tot leven op film. Van elke voorstelling wordt een dansfilm gemaakt, die je van 30 mei – 30 juni kunt bekijken bij de beelden in het park. Scan met je mobiel de QR-code op locatie bij de beelden om de films te bekijken in de omgeving waar ze zijn gemaakt.

Hulp bij QR-code scannen met iPhone en Android

Programma

Films: Charlie Feld (Picture Bridge)

Waar en wanneer?

Van 30 mei tot 30 juni 2021 zijn de films te bekijken in het park en online op deze website.
Download de Zingende Beelden 2021 Kaart (pdf) met de locaties van de beelden en informatie over de gezelschappen en hun films. Of gebruik deze Zingende Beelden route op Google Maps.

Google Cardboard VR-bril

Voor een extra filmische beleving haal je een cardboard VR-bril op bij een van de afhaalpunten in de wijk (vanaf 30 mei). Afhaalpunten vind je binnenkort op deze pagina. Scan met je mobiel de QR-code bij een van de kunstwerken, selecteer Bekijk in VR in het YouTubemenu en plaats je mobiel in de bril (mogelijk gemaakt door Culturele Zondagen).

Teaser Zingende Beelden 2021

Choreografie/concept:
Nina van der Zouwen

Dansers:
Jo-Anne Bakboord
Gaby Berger
Tosca Knauf
Emilie van der Waals

Muziek:
Anuri

Productieleider:
Maja Raemaker

Film:
Picture Bridge
Charlie Feld