Nomade Pensée

door DC1 II High i.s.m. HOV-B

Zonder Titel (Rob Voerman, 2009)

Foto Anneroos Rijsdijk

In opdracht van DC 1 II High creëerde Anneroos Rijsdijk deze nieuwe choreografie voor 27 jonge en ervaren danstalenten van Dans Atelier 42. Geïnspireerd op het beeld ‘Zonder Titel’ van kunstenaar Rob Voerman, die stelt dat het beeld zowel een Ruïne als een Baken zou kunnen zijn, keek zij naar de thema’s herinneringen en beleving. Samen met de 50 muzikanten van Harmonieorkest Vleuten (B-orkest o.l.v. Daan Voorburg) is een drieluik ontstaan waarin een wervelend verhaal wordt verteld over de plek van ware ontmoeting door een glimlach. 

Vanuit de brokken van staal ontdekt een groep dansers en muzikanten voorzichtig nieuw terrein tussen de draad van hun verleden. Maar door de onbereikbare herinnering aan samenkomen, geborgenheid en aanraking uit het verleden komen ze niet tot de echte fysieke verbinding. Het verhaal dat hen verbindt, verstrikt ze. Tot ze worden ontdekt door een groep nieuwsgierige en onbevangen kinderen met een wel heel andere visie op de wereld…

www.dansatelier42.nl

www.harmonieorkestvleuten.nl 

Toegankelijkheid

Het beeld van Rob Voerman staat een eindje van het verharde pad Het Lint af, op een kleine heuvel in het gras. Let op: De heuvel niet betreden. Volg de aanwijzingen van de publieksbegeleiders voor uw eigen veiligheid en beste zichtlijnen in verband met het brede toneel.