On Point

door SHIFFT

bij Parkpergola

foto Sjoerd Derine

In On Point zoeken Mees Meeuwsen en Lo Walther Boer naar een exact moment van verstilling in de tijd. Een oefening in concentratie waarop zij elkaar in perfect evenwicht houden in een wereld die hen constant uit balans brengt. Een uitdagend duel van aantrekken en afstoten, geven en nemen, staan en vallen, waarin alles draait om de juiste timing en balans.

On Point is deel twee van een serie locatieduetten ontwikkeld door SHIFFT, het dansgezelschap van choreograaf Jasper van Luijk. SHIFFT staat voor verandering en verschuiving, om te veroorzaken en te forceren. De kracht van het werk ligt in de ontmoeting; een krachtenveld tussen tijd, locatie, publiek, en een uitdagende choreografie. Een dynamisch duet te midden van een grensgebied aan alles of niets.

Met een serie aan virtuoze en acrobatische dans zoeken de dansers van SHIFFT naar contact. Soms te midden van een vergezicht in een glooiend landschap, dan weer verassend dicht op de huid en in your face . SHIFFT wil dans tonen op plekken waar iedereen zich toe kan verhouden en vooral, die voor iedereen bereikbaar is. Van parkeerplaats tot bos, van fort tot industriële loods. Met deze serie locatieduetten onderzoekt van Luijk de drie belangrijke partnerprincipes in de dans; dragen, balanceren en vliegen.

Concept: Jasper van Luijk
Dramaturgie: Isabel Meloen
Choreografie: Jasper van Luijk ism. de dansers
Dans: Mees Meeuwsen en Lo Walther Boer
Productie: SHIFFT
Met dank aan: Cultuur19

www.shifftutrecht.com