Zonnig Zingende Beelden trekt veel publiek

Op zondag 22 mei organiseerde Cultuur19 een nieuwe editie van Zingende Beelden in het Máximapark. Honderden bezoekers trokken naar het park om de dansvoorstellingen bij de kunstwerken te bekijken.

Bekijk hier de aftermovie van Zingende Beelden 2022

Facebook event Zingende Beelden 2023: zondag 14 mei 2023

In de afgelopen weken waren op verschillende momenten de diverse dansgezelschappen al te zien in het park, waar de repetities gehouden werden. De leerlingen van het Amadeus Lyceum trokken veel bekijks, waaronder natuurlijk veel ouders en bekenden. Bij het beeld Barricade brachten ze een zelfgemaakte dans- en muziekvoorstelling over moed en contact maken. Een van de dansers liet zich vanaf het beeld achterover in de armen van de andere performers vallen.

foto Birgit Schuch

foto Johan G Hahn

Bij Wood Chapel en de Parkpergola waren respectievelijk de professionele groepen Rumah-Afra en SHIFFT te zien. SHIFFT gebruikte de volledige ruimte voor een krachtig duet over balans.

foto Birgit Schuch

‘My Religion Doesn’t Define Me’ van Rumah-Afra wist het publiek zichtbaar te raken en kwam uitstekend tot zijn recht in Wood Chapel.

foto Birgit Schuch

De Nijmeegse danstheatergroep Aard verraste bij het kunstwerk ‘Zonder Titel’ van Rob Voerman. De groep bestaat uit dansers van uiteenlopende leeftijden van 7 tot 53 jaar. De groep was al eerder te zien op het Cafétheaterfestival.

foto Birgit Schuch

Het energieke dansduo Meis en Jasmine van SERIÓÓS werkten de afgelopen weken aan een onderzoek naar kansongelijkheid. Een eerste preview van de uiteindelijke voorstelling (première april 2023) was te zien bij Anonieme Monumenten.

foto Birgit Schuch

Bij Rituele Depositie waren de audioverhalen te beluisteren over de objecten die verborgen liggen onder de grond. In 2009 werkten verschillende bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern aan dit kunstwerk van Mathilde ter Heijne mee. De verhalen zijn ook nog blijvend te beluisteren via de website van Zingende Beelden www.zingendebeelden.nl en middels de QR-code op locatie in het park.

foto Johan G Hahn