Zingende Beelden 2020

Na veel wikken en wegen hebben we in mei 2020 helaas moeten besluiten om Zingende Beelden een jaartje over te slaan.

Vanwege de maatregelen tegen corona was het voor de dansers niet mogelijk om te repeteren. Daarom konden we niet de mix van professionals en beginnende makers laten zien die Zingende Beelden zo bijzonder maakt. Echter: een groep jonge dansers liet zich niet kisten door de maatregelen en oefende online samen door. Dit resulteerde in de korte dansfilm ‘Ongrijpbaar’.

Dansen over samen zijn op afstand

Op zondag 28 juni presenteerden vijf jonge danstalenten van Academie Tien de voorstelling ‘Ongrijpbaar’. De voorstelling nu te bekijken als film op YouTube.

Oorspronkelijk zouden de jongeren de opening verzorgen van Zingende Beelden op 17 mei. Vanwege corona kon dit dansevenement niet doorgaan, maar samen met studenten van DURF vonden we een manier om de jongeren toch hun welverdiende podium te geven. Van de voorstelling werd een film gemaakt die op 28 juni op het YouTubekanaal van KLUB19 in première ging.

De jonge dansers (Cané, Fleur, Rosalie, Shahrazad, Sione) en de DURF-studenten (Carel Evers, Nils Kroot, Thirza Jonathans, Brechtje van Wulfen) lieten zich juist inspireren door de nieuwe situatie. De voorstelling heeft dan ook alles te maken met wat deze tijd bij mensen oproept en hoe de samenleving samen sterk is. In de weken vooraf hebben de jongeren via videobellen gerepeteerd onder leiding van Eleni Achillleos.

Eleni Achilleos is een ervaren, veelzijdige actrice met een uitgesproken CV. Ze studeerde af als ‘Bachelor of Theatre, Acting’ van de HKU en zet haar creatieve expertise in om te regisseren, te coachen en les te geven.

  • Dansers: Cané, Fleur, Rosalie, Shahrazad, Sione
  • Docent: Eleni Achilleos
  • Studenten: Carel Evers, Nils Kroot, Thirza Jonathans, Brechtje van Wulfen
  • Organisatie: Boris van Lieshout (KLUB19), Laura Machielse (Cultuur19), Tess van Hout (Academie Tien), Lotte Rosier (De Vrijstaat).

Zingende Beelden is een initiatief van Cultuur19. De voorstelling ‘Ongrijpbaar’ is door studenten van DURF georganiseerd in opdracht van Cultuur19 en in samenwerking met De Vrijstaat en Academie Tien. De voorstelling is ook terug te zien op het YouTubekanaal van KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl.

foto Carel Evers