Zingende Beelden 2018

Zondag 27 mei 2018

Video Charlie Feld

Voor deze editie van Zingende Beelden nodigde Cultuur19 zes uiteenlopende dans- en muziekgezelschappen uit, waaronder MAN||CO uit Amsterdam. In de weken vooraf maakten zij kennis met het Máximapark. Met de beelden en hun verhalen als inspiratie maakte MAN||CO de voorstelling There’s A Hole In My Bucket, Dear Liza.

Youri and Marie dansen de voorstelling Morning, Mourning (winnaar Café Theater Festival 2018). Anastasia Kostner en Thami Joe Fischer kennen we nog als de twee prachtige dansers uit Zingende Beelden 2015 (Rapunzel en de Reus) en 2017 (Hoog in de Boom). Dit jaar dansen zij de moderne choreografie ‘Belle & Bauke’ van Minke Elisa Brands op muziek van Strauss ‘Geschichten aus dem Wienerwald’ gespeeld door Muziek in De Meern.

Professionals en beginnende dansers ontmoetten elkaar in bijzondere maakprocessen en samenwerkingen, zoals de Ithaka ISK Utrecht (Internationele Schakelklas) met De Dansers en leerlingen van het Amadeus Lyceum met Kristel van der Heijden en Jurgen van Harskamp. Al deze ontmoetingen resulteerden in zes unieke voorstellingen, die het publiek al wandelend beleefde.
Leidsche Rijn is 20

Zingende Beelden sloot thematisch aan bij de viering van Leidsche Rijn is 20 en nodigde De Dansers en de leerlingen van de Internationale Schakelklas uit om samen een dansscène te maken. Bij ISK staat de ontwikkeling van taal centraal. De klas kan bestaan uit kinderen, die door wonen in het buitenland of een migratieachtergrond de taal niet goed machtig zijn. De taal van dans is universeel en kan verschillende werelden verenigen.

Facebook event

Datum: zondag 27 mei 2018
Locatie: Máximapark, vertrekpunt bij het Observatorium (naast Parkrestaurant Anafora, Uilenboslaan 1, Vleuten). Parkeren bij Parkeerterrein Máximapark (Utrechtseweg 4, Utrecht).

Bereikbaarheid:
Bij een event in het park hoort natuurlijk groen vervoer. Kom daarom zoveel mogelijk met de fiets of het OV.
Je fiets kun je kwijt in de rekken, bijvoorbeeld bij de hoofdingang van het park aan het Uilenbospad.
Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen in de omgeving, zie deze plattegrond voor parkeerterreinen en adressen.

Tijden: 11.00, 13.30 en 15.00 uur.
Entree: de entreeprijs bepaal je zelf, achteraf! (PIN mogelijk)
Leeftijd: 8+
Duur: de wandeling duurt +/- 1 uur en 15 min. Trek stevige schoenen aan. Ook bij slecht weer gaan de voorstellingen door.

Mogelijk gemaakt door:
Gemeente Utrecht
Ondernemersfonds Utrecht
Amadeus Lyceum
Albert Heijn Vleuterweide

Onderdeel van 20 jaar Leidsche Rijn

foto Frouke Ringenoldus

foto Frouke Ringenoldus